Wat doe je aan waterschade aan je telefoon?

Wat doe je aan waterschade aan je telefoon?

Mannen hebben iets vaker schade aan hun Smartphone dan vrouwen. Zo 38% van de mannen en 36% van de vrouwen laat de telefoon weleens vallen of deze loopt waterschade op. Heel vervelend, zeker als je net een gloednieuw toestel hebt.

Fix het zelf

Waar mannen de telefoon dikwijls laten vallen op de grond, zo heeft de smartphone van de vrouw vaker waterschade. Het valt bijvoorbeeld per ongeluk in het toilet of het komt in de wasmachine terecht. Zowel bij waterschade als bij valschade hoeft dit niet direct te betekenen dat je een nieuwe telefoon moet gaan kopen. Valschade kan bijvoorbeeld gerepareerd worden. In de meeste gevallen is dit een stuk goedkoper dan complete vervanging. Waterschade is wat lastiger te repareren, maar als je deze stappen volgt, krijg je misschien jouw smartphone weer aan de praat.

Stappenplan na waterschade telefoon:
1. Uitzetten
Wanneer de telefoon door de waterschade nog niet uit is gegaan, zet deze dan direct uit.
2. Ontleden
Haal de batterij, de Simkaart en SD-kaart uit de telefoon. Met een handdoek kan je de ergste natheid voorzichtig weghalen.
3. Rijstbad
Doe (ongekookte) rijst in een tupperware-bakje en doe daar alle onderdelen in. Rijst onttrekt vocht. Sluit het bakje voor 24 uur.
4. Test
Zet de telefoon weer in elkaar en test of deze het doet.

Dit stappenplan is geen verzekering, maar als je niets doet dan weet je zeker dat je de smartphone kan afschrijven. Wat je ook doet, droog de telefoon niet met een föhn en laadt hem niet op. Daar doe je de techniek geen plezier mee.

waterschade en verbrijzeld scherm

 

Reacties zijn gesloten.