Vrouwen minder vaak over datalimiet dan mannen

Vrouwen minder vaak over datalimiet dan mannen

Vrouwen hebben het imago erg veel te kletsen met vriendinnen aan de telefoon, maar mannen kunnen er ook wat van. Uit onderzoek van sum.nl is gebleken dat mannen vaker over hun datalimiet gaan van hun Smartphone-abonnement dan vrouwen.

Vrouwen hebben vaker meer telefoons

110808-sp-grDit is toch wel een verrassende uitkomst gezien de imagoverschillen tussen mannen en vrouwen.
Een mogelijke oorzaak van die limietoverschrijding is dat mannen vaker een smartphone zowel zakelijk als privé gebruiken. Vrouwen hebben vaker aparte telefoons voor verschillende doeleinden. Vrouwen houden zaken vaak liever gescheiden en ze krijgen minder vaak een smartphone van de zaak die ze voor beide doeleinden kunnen gebruiken. Vrouwen werken namelijk vaker parttime en een dergelijk abonnement is dan geen onderdeel van het arbeidscontract.

Los toestel of abonnement?

Veelvuldig over de datalimiet gaan is ook een teken dat je een verkeerd abonnement hebt uitgekozen. Een mogelijke reden hiervoor zou kunnen zijn dat vrouwen vooraf meer de tijd nemen om een passend abonnement uit te zoeken dat aansluit op het datagebruik. Vrouwen laten zich minder snel inpakken door technische hoogstandjes en zijn meer gericht op het design van het toestel en de kosten. Heel zwart/wit gezegd lijkt een sim only abonnement dan ook een geschikter product voor vrouwen, terwijl mannen logischerwijs juist de combi deals met toestellen met krachtigste specificaties interessant vinden.

providers

Abonnementen per provider

 

Een rekenvoorbeeld

Hoe je daadwerkelijk het voordeligste uit komt is afhankelijk van promotionele acties en het beoogde toestel. Een rekenvoorbeeld in praktijk; als we op zoek gaan naar de provider met het voordeligste iPhone 6 toestel met abonnement zien we dat je bij Tele2 het toestel gratis krijgt bij een 2 jarig abonnement van €38 euro. Dus € 912 in totaal. De nieuwe iPhone kost als los toestel € 699. Het voordeligste sim only abonnement kun je bij HollandsNieuwe afsluiten voor € 8 per maand. Een totaalprijs van € 891. Een los abonnement met een los toestel komt in dit geval dus voordeliger uit! Overigens kost de iPhone 6 volgens het onderzoeksbureau IHS € 155,60 in productiekosten; een mooie marge voor de telefoonontwikkelaars.

 

MB

Gemiddeld datagebruik per maand

Reacties zijn gesloten.