Vrouwen besparen beter dan mannen

Vrouwen besparen beter dan mannen

De Nederlander loopt achter de feiten aan met betrekking tot het besparen van energie, zo blijkt uit een onderzoek dat E.ON eind vorig jaar uitvoerde. Als het aankomt op duurzaam energiegebruik zijn het vooral de vrouwen die bespaartips toepassen.

Vrouwen beter in besparen

Dat vrouwen beter zijn in (be)sparen, is al langer bekend. De resultaten van een onderzoek van ING DIRECT USA laten zien dat vrouwen de huishoudpot beter bijhouden, beter zijn in het wegwerken van schulden en meer bereid zijn hier dingen voor op te geven.

En zo halen management-teams met meer vrouwen niet alleen betere financiële resultaten, maar ook hebben deze bedrijven tevens een meer duurzame bedrijfsvoering, zo stelt het rapport van de Haas School of Business aan de University of California.

Dina Dublon, vrouwelijk bestuurslid van onder andere PepsiCo, Accenture en Microsoft, stelt in dit rapport “Mijn keuze voor een bestuur is gebaseerd op de openheid naar ESG-gerelateerde zaken omdat ik hier veel waarde aan hecht”. Onder deze ESG-factoren (Environmental, Social & Governance) worden bijvoorbeeld energieverbruik, klimaat en beschikbaarheid van grondstoffen gerekend. Volgens Dublon is er om haar heen steeds meer aandacht van bedrijven voor een duurzame bedrijfsvoering, niet langer alleen van de vrouwen.

Bespaarmaatregelen in het huishouden

thermostaat-veranderenNu blijkt uit het onderzoek van E.ON dat vrouwen ook in het huishouden meer rekening houden met duurzame energie. Zo schakelen zij bijvoorbeeld vaker het licht uit bij vertrek, gebruiken ze meer spaarlampen en/of LED-lampen, halen ze de opladers uit het stopcontact en zetten ze de vaatwasser op een korter programma. Mannen daarentegen zoeken liever de besparing in technische oplossingen, zoals het plaatsen van zonnepanelen en houden zich meer bezig met de energieprijzen.

Over het algemeen moeten Nederlanders nog hard aan de weg timmeren als het op het besparen van energiebesparing aankomt. Volgens Roel Meijerink, manager Mass Marketing & Retail bij E.ON Benelux, zegt dat de aandacht voor energiebesparing in Nederland wel steeds groter wordt, maar dat veel zaken nog vergeten worden. Hieronder schaart hij bijvoorbeeld het dichthouden van gordijnen tegen tocht en het dichtdraaien van de kraan tijdens het tandenpoetsen.

Reacties zijn gesloten.