Top 5 relatieproblemen

Top 5 relatieproblemen

Ook in de beste relaties is er wel eens sprake van onenigheid. Lastig wordt het als je er samen niet meer uitkomt. Soms helpt relatietherapie en in het ergste geval kiest ieder zijn eigen weg en ga je uit elkaar. Wat is nu de top vijf van de meest voorkomende relatieproblemen?

 • Ergernissen
  Je man knipt zijn teennagels altijd op de tafel, je vrouw laat haar ondergoed slingeren. Soms zijn ergernissen zo diep geworteld en wil de wederhelft hier niets op aanpassing, dat dit tot behoorlijke ruzies kan uitlopen.
 • Niet kunnen communiceren
  Als je niet met elkaar kunt praten, je kunt je ei niet kwijt en er wordt niet naar je geluisterd, dan zit je uiteindelijk niet meer op de juiste golflengte. Je raakt vervreemd van elkaar.
 • Onenigheid op huishoudelijk gebied
  De man doet te weinig, de vrouw maakt niet goed schoon of kan niet lekker koken: veel frustraties ontstaan over zaken op het huishoudelijk gebied.
 • Botsende karakters
  Het kan bijzonder verfrissend zijn om twee totaal verschillende karakters binnen een relatie te hebben. Het kan ook voorkomen dat deze karakters zover uit elkaar liggen, dat ze gaan bosten. Een actief en extrovert persoon kan zich gaan storen aan een passief en introvert persoon.
 • Opvoeding van de kinderen
  Vaak is er voor de eerste zwangerschap al uitvoerig over gesproken: de opvoeding van toekomstige kinderen. Vaak is het toch zo dat zodra de kinderen geboren zijn, de visies op het opvoeden veranderen. Dit kan toch enorme discussies van ouders leiden.

Reacties zijn gesloten.