Platte schoenen en toch je figuur flatteren: het kán!

Platte schoenen en toch je figuur flatteren: het kán!

Goed nieuws voor vrouwen die lijden onder het juk van de hoge hakkenmaffia: op de catwalk worden dit seizoen veel platte schoenen gespot. Platte schoenen zijn ook bij steeds meer celebs populair. Zelfs Victoria Beckham durft het aan. Zij is erachter dat platte schoenen helemaal niet onflatteus voor je figuur hoeven te zijn. Pijnlijke voeten zijn verleden tijd mits je ervoor zorgt dat je platte damesschoenen op een elegante manier draagt.

Optisch smaller

Bijna iedereen kent de voordelen van hoge hakken. Je benen lijken er langer door en daardoor optisch smaller. Ook zijn er weinig vrouwen die de nadelen van hoge hakken niet kennen: je voeten en rug kunnen er ernstig door belast worden omdat je houding door de hoge hak wordt veranderd en niet natuurlijk is. Door de platte schoenen op de juiste manier te dragen, zie je er slank uit, maar vermijd je deze gezondheidsrisico’s.

platte-dames-schoenen

Tips

  • Ga voor een ballerina die een groot stuk van je voet bloot laat. Dat maakt je voeten optisch kleiner.
  • Wil je graag een laarsje dragen zonder hak? Ga dan voor een laars met een wijde schacht. Die doen je benen slanker lijken.
  • Ga voor een vrouwelijke uitvoering van je platte schoen. Kies voor een ballerina in een dierenprint of ga voor glitters.
  • Er zijn ook veel platte schoenen waar een verborgen klein hakje in zit die je benen net iets liften zonder dat het gezondheidsrisico’s met zich mee brengt.

Conclusie: platte schoenen kunnen minstens zo spannend zijn als hoge hakken als je ze maar op de juiste manier draagt en kiest voor een vrouwelijk exemplaar.

Reacties zijn gesloten.