Mannen jaloers op salaris partner

Mannen jaloers op salaris partner

De afgelopen jaren is er veel bereikt op gebied van emancipatie, maar we zijn er nog niet. Binnen Europa is Nederland een middenmoter als het gaat om de verschillen beloning van mannen en vrouwen. Vrouwen die carrière willen maken verdienen in Nederland nog altijd minder dan mannen en dit komt niet alleen omdat vrouwen met kinderen vaak parttime werken. Vrouwen verdienen in een zelfde functie en met hetzelfde aantal jaren ervaring vaak 84 procent van wat mannen verdienen. In sommige beroepsgroepen loopt de kloof tussen de salarissen nog hoger op. Bij managers liggen de lonen het verst uit elkaar met 18,2 procent. Waar het verschil in beloning vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Een oorzaak kan zijn dat mannen harder onder handelen omdat ze loon belangrijker vinden.

Gewoonovergeld.nl, een initiatief van FREO, achterhaalde dat Nederlanders geen echte salarisonderhandelaars zijn. Ruim 55 procent durft niet om salarisverhoging te vragen. Veel werknemers gaan uit van een eerlijke beoordeling van de baas. Als dan toch de stap wordt genomen naar onderhandeling, is een derde na afloop teleurgesteld over het resultaat.

Er is ook goed nieuws: vrouwelijke managers in de toerisme verdienen gemiddeld meer dan mannen, blijkt uit onderzoek van Loonwijzer. Nederlanders zijn heel solidair richting collega’s. Een derde is bereid om salaris in te leveren zodat een collega zijn of haar baan kan behouden en als we minder verdienen dan een collega vinden we dat vaak terecht. Wel is 7 procent jaloers op het salaris van zijn of haar partner. Met name de mannen vinden het vervelend als hun partner meer verdiend.

Reacties zijn gesloten.