Ga jij als moeder minder werken?

Ga jij als moeder minder werken?

Ondanks de emancipatie is het nog steeds steevast de vrouw die salaris inlevert zodra er kinderen komen. In Nederland verdient een moeder gemiddeld 6 procent minder dan een vrouw zonder kinderen. Indien de de moeder boven de 50 jaar is, dan is het verschil nog groter. Zij levert maar liefst 9 procent in vergeleken met haar kinderloze vrouwelijke collega. Dit komt naar voren uit het onderzoek van WageIndicator in ruim 80 landen.

Verschillen per land

Het is opvallend om te constateren dat er grote verschillen zijn per land. Als werkende moeder kun je volgens het onderzoek het beste in België wonen, want dit is het enige onderzochte land waar je als moeder zelfs meer verdient dan vrouwen zonder kinderen. In Zuid-Afrika moet de moeder het doen met maar liefst 23 procent minder. In sommige gevallen krijgen moeders simpelweg minder betaald voor hetzelfde werk. Maar er is meer aan de hand, en dat heeft te maken met bewuste keuzes die moeders maken om minder te gaan werken, of om werk te gaan doen wat goed te combineren is met de zorg voor hun kinderen.

moeders vs niet moeders

Kinderen krijg je samen

Op enig moment in je relatie besluit je samen dat het tijd is om aan kinderen te gaan denken. Je start je eigen onderzoekje om te kijken of het haalbaar is. Zijn er kinderopvangmogelijkheden? Is ons huis groot genoeg? Wie gaat voor de kinderen zorgen? Blijven we allebei werken? Het saldo van gesprekken tussen de aanstaande ouders is veelal, ook in deze moderne tijd, dat de man fulltime blijft werken en de vrouw de primaire zorg op zich neemt. Minder werken betekent ook minder inkomen en meer afhankelijkheid van de partner.

Een bewuste keuze?

Ook onze overheid ziet dat er, in de fundamentele keuzes die wij als mens maken, niet zoveel is veranderd. Er is meer aandacht gekomen voor kinderopvang en zorgende vaders. Op allerlei manieren worden vrouwen gestimuleerd om te blijven werken en hun eigen carrière te maken. En toch zie je in de praktijk dat vrouwen zich, ondanks de toenemende mogelijkheden om de zorg te delen, primair verantwoordelijk voelen voor de kinderen. Uit eigen keus lijkt het, nog extra gemotiveerd door de man die veelal aan het begin staat van een glansrijke carrière. Natuurlijk geldt dit ook voor veel vrouwen, maar als het puntje bij het paaltje komt vinden zij de zorg voor hun kroost toch belangrijker. Dit betekent dat de vrouw op zoek gaat naar een baan die goed te combineren is met de opvoeding van haar kinderen en de zorg voor haar gezin. Dat dit vaak de minder betaalde banen zijn neemt zij voor lief.

Reacties zijn gesloten.