5 vrouwen in topposities in Nederland

5 vrouwen in topposities in Nederland

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs wil een database opgezet met honderden vrouwen die volgens haar geplaatst kunnen worden in topfuncties in Nederland. Er moet meer emancipatie komen in de bestuurskamers van de Nederlandse bedrijven. Ondanks dat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen tegen deze lijst, gaat de minister er gewoon mee door. Wij helpen haar een handje met 5 vrouwen die al aan de top staan. Deze namen kunnen zeker niet ontbreken in haar lijstje.

Wij zijn op zoek gegaan naar 5 vrouwen die al aan de absolute top van het bedrijfsleven staan. Deze vrouwen hoeven niet naar voren te worden geschoven door minister Jet Bussemaker, maar het zal geen compleet lijstje zijn als deze vrouwen er niet in staan.

Margot Scheltema

Nieuw RvC MargotMargot Scheltema is Commissaris bij de ASR Nederland. Per 1 september 2015 zal ze deze functie neerleggen. Zoals je van een topvrouw van dit kaliber mag verwachten, is het ook al bekend wat haar volgende baan is. Zij wordt benoemd tot commissaris bij De Nederlandsche Bank. Direct na de nationalisatie van ASR trad zij aan als Commissaris bij deze verzekeraar. Mede dankzij haar is het bedrijf uit een dal gekropen en is het bedrijf klaar gemaakt voor de verkoop.

Annemiek Fentener-van Vlissingen

artikel_490_596Annemiek Fentener van Vlissingen is president-commissaris bij het familieconcern SHV. Daar blijft het niet bij want ze is ook nog toezichthouder bij De Nederlandsche Bank, UMC Utrecht en Heineken. Verbazingwekkend waar zij de tijd vandaan haalt om zoveel belangrijke posities te bekleden. Niet haar riante vermogen geeft haar aanzien, maar haar indrukwekkende cv.

Marike van Lier Lels

download (1)Nog een vrouw met een indrukwekkende cv. Haar beroep is het beste te omschrijven als een Commissaris. Zij bekleedt deze positie op dit moment bij 3 verschillende topbedrijven. Daar blijft het niet bij, want zij heeft ook nog haar eigen onderneming (Lels & Ko) en zij is ook nog Non-executive Director bij Reed Elsevier.

Marion Koopman

marion_koopman_1

Zij is nu CEO and Managing Partner bij Greenhouse Group BV. Dit bedrijf is een overkoepelende organisatie van 6 innovatieve digitale bedrijven. Door vooruit te lopen weten zij te innoveren, waar het gehele bedrijfsleven baat bij heeft. Voorheen was Marion Koopman onder andere vice-chairman bij SIRE en directeur bij KPN Mobile.

Tineke Bahlmann

tineke_bahlmann_3110131-300x284Het is ons gelukt om een topvrouw te vinden die nog meer hooggeplaatste functies heeft bij prominente bedrijven. Op dit moment heeft zij maar liefst 10 verschillende posities waaronder Hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Universiteit Utrecht. Zij is onder andere lid van Raad van Toezicht (x2), Voorzitter Raad van Toezicht (x3) en Commissaris bij Stedin

Wij hopen dat Minister Jet Bussemaker bovenstaand checklijstje wel even naast haar eigen lijst gaat houden. Deze vrouwen zou ze niet mogen missen.

Reacties zijn gesloten.